FAQ
Het programma van de tweedaagse GVB cursus zit er globaal* als volgt uit:
Dag 1:
09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Introductie golfprofessional en start cursus
13.00 uur Lunch (incl optioneel theorieles)
14.00 uur Vervolg cursus
16:00 uur Theoriecursus (Optie)
Dag 2:
09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Start cursus
13.00 uur Lunch (incl optioneel theorieles)
14.00 uur Theorie examen
15:00 uur Einde programma
*Het definitieve programma is afhankelijk van groepsgrootte en weersomstandigheden
Wat leer je tijdens de cursus?
Tijdens de cursus worden alle onderdelen van het golfspel behandeld. Chippen, putten, pitchen, de bunker en de swing en natuurlijk de nodige etiquette en veiligheidsregels. De cursus is inclusief een baanles om een oefenronde te spelen onder begeleiding van de professional.
Uiteraard proberen wij u altijd in te plannen in de cursuslocatie van uw keuze, maar bij onder- of overbezetting kunnen wij u vragen om voor een andere datum of locatie te kiezen. Dit gebeurt echter alleen indien wij geen andere oplossing kunnen verzorgen
Benodigdheden
Tijdens de cursus draagt u gemakkelijk zittende kleding, aangepast aan de weersomstandigheden. Golfschoenen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Een goed alternatief zijn sportschoenen met profiel. Draagt geen leren zolen of hakken.
Bij de standaard golfuitrusting behoren een pitchfork, marker, tee’s en golfballen voor in de baan. Deze items zijn altijd tegen aantrekkelijke tarieven te koop op de golfbaan van uw cursus of bij de golfprofessional
Het theorie examen
Het theorie-examen duurt 60 minuten, is schriftelijk (multiple-choice) Het examen bestaat uit 19 vragen over de golfregels en etiquette en een stableford (reken) vraag. U dient minimaal 15 van de 20 vragen juist te beantwoorden. Indien nodig zijn Duitse, Franse en Engelse examens beschikbaar. Het is niet toegestaan om tijdens het examen gebruik te maken van het NGF-regelboekje of ander materiaal met informatie. Het theorie examen valt buiten de garantie. Als u zakt voor het theorie examen dankunt u een herexamen aanvragen. De kosten voor een herexamen bedragen € 30,-.
Over het GVB
Per 1 juli 2012 gelden er andere regels ten aanzien van het GVB. Het GVB is per die datum gelijkgesteld aan handicap 54. Het praktijkexamen van het GVB is vervallen en hoeft niet meer afgelegd te worden. Om uw Handicap 54 / GVB te bemachtigen moet u na de cursus nog wel (nadat u geslaagd bent voor de theorie en de baanpermissie hebt behaald) zelf een qualifying kaart spelen met als resultaat meer dan 36 stablefordpunten, uitgaande van handicap 54 en deze registreren bij United Golfclub.
De Registratie van je handicap
Om uw Handicap te kunnen halen en onderhouden (verlagen) is het noodzakelijk dat u bent aangesloten bij een vereniging of organisatie die uw Handicapregistratie voor u verzorgd. GVB Golf Academy verzorgt voor u alles. Wij regelen de aanvraag en afgifte van de Baanpermissie, het registreren uw examenresultaten en verzorgen uw registratie bij de Nederlandse Golf Federatie voor het bijhouden van uw Handicap, zodat in staat wordt gesteld om direct na de cursus te beginnen met het halen en verbeteren van uw Handicap.
Uw Handicap wordt geregistreerd dooreen NGF-aangesloten golfvereniging, een gerenommeerde landelijke D-vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie. De kosten voor de registratie bedragen € 79,- per jaar. Wij verzorgen uw registratie direct nadat u zich heeft ingeschreven via het inschrijfformulier. Na de cursus ontvangt u inlogcodes voor het ledengedeelte en kunt u online uw Handicap bijhouden.
100% speelgarantie
De GVB / Handicap 54 Cursus wordt u aangeboden met een Speelgarantie. De garantieregeling houdt in dat u na de cursus gegarandeerd een Baanpermissie ontvangt, waarmee u in staat wordt gesteld om uw eerste qualifying kaart te spelen (mits u uiteraard bent geslaagd voor het theorie examen). De garantie wordt gegeven onder voorwaarde van afname van de Handicapregistratie.
Speelrecht met Handicap 54/GVB
Handicap 54/ GVB is voldoende om op de meeste Golfbanen in Nederland te mogen spelen. Voor de volledigheid merken wij wel op dat iedere Golfbaan vrij is om haar eigen toelatingsbeleid vast te stellen en bijvoorbeeld een lagere handicap te vragen. Wanneer een Golfbaan een Handicapeis stelt van bijvoorbeeld 36 dan moet u dus uw Handicap verlagen om voor toelating op die baan in aanmerking te komen.